Renée is 8 jaar en zij is behoorlijk verlegen

Renée is 8 jaar en zij is behoorlijk verlegen. Wanneer zij mensen ontmoet die ze niet kent, voelt zij zich ongemakkelijk en maakt geen oogcontact. Steeds vaker kan zij thuis boos of verdrietig reageren. Een teken dat zij niet goed in haar vel zit. Renée wil zich graag veilig, gelukkig en vol zelfvertrouwen voelen. Want dan is alles leuker en makkelijker.

De eerste keer dat Renée samen met haar moeder naar De Kinderpraktijk komt, gaan we Grote Schoonmaak houden in haar rugzak met levensbagage. Dit houdt in dat we alles opsporen, opruimen en vervangen dat haar belemmert om onbevangen contact te maken met andere mensen.

Onderweg komen we 8 Dwarsliggers tegen. Dit zijn delen van haar persoonlijkheid die niet willen dat zij verandert. Zij willen haar veiligheid bewaken en dat doen zij door haar verlegen te maken. Want als je verlegen bent, ga je er niet op uit en kun je ook geen brokken maken. Door alle delen nieuwe taken te geven die haar groei ondersteunen, kan het zelfvertrouwen van Renée toenemen.

Enkele weken later komt zij terug voor haar tweede behandeling. Ik ben benieuwd hoe het in de tussentijd is gegaan. In het begin merkte Renée duidelijk verschil. Zij was minder verlegen en durfde gemakkelijker dingen te zeggen of te vragen. Later leek het effect weer wat weg te ebben, wat meestal een teken is dat er nog een sessie nodig is.

De Reis naar Binnen
Nadat ik heb gecontroleerd of alles wat we de vorige keer hebben gedaan nog sterk en stevig is, kunnen we beginnen met de behandeling. Deze keer gaan we een Reis naar Binnen doen. Renée gaat op ontdekkingsreis door haar lichaam en haar moeder mag mee op reis. Algauw blijkt dat Renée binnenin haar lichaam kan zien, terwijl haar moeder kan voelen. Een geweldige combinatie.

In haar buik ontdekt Renée een groot, roze ding. Haar moeder heeft er een zwaar gevoel bij en wordt er zelfs een beetje misselijk van. Om het zware gevoel op te lossen, drinkt Renée in gedachten een groot glas water. Het water loopt door naar beneden, maar blijft steken bij de maag. Daar zit iets wat het tegenhoudt. Een soort blokkade, die van Renée weggegooid mag worden.

Lichter en ruimer
Nu kan het water ongehinderd doorstromen naar de buik, waar het wordt ingezet om het misselijkmakende gevoel op te lossen. De oplossing die daardoor ontstaat, wordt afgevoerd via de urineweg. Zodra dit is gebeurd, voelt het lichter en ruimer in Renée’s buik.

Samen reizen moeder en dochter door het hele lichaam. Zij spoelen, masseren, strijken spanning weg en ruimen dingen op. Soms stuiten zij op obstakels, maar zij gaan onverschrokken door.

Om te voorkomen dat Renée de hele tijd moet blijven opletten of er ergens spanning ontstaat, installeert zij twee systemen in haar lichaam. Twee mannetjes die de spanning in haar buik wegmasseren en een automatisch systeem, dat de druk en spanning in haar hoofd wegstrijkt.

Zo wordt Renée van binnenuit geholpen om ontspannen en vol zelfvertrouwen de wereld tegemoet te treden.

Wil jij ook leren hoe je een Reis naar Binnen kunt begeleiden? Geef je dan op voor een van de komende opleidingsdagen. Je kunt de Reis naar Binnen in 1 dag leren en daarna mag je het zelfstandig toepassen in jouw gezin of praktijk.

Kijk hier voor meer informatie en inschrijving.