Meer rust in je hoofd met Access Bars

Raúl (38) wil graag meer rust in zijn hoofd, meer innerlijk kunnen ontspannen en meer geduld opbrengen naar zijn kinderen toe. “Ik ben vaak zo druk met dingen dat ik vergeet wat er om mij heen gebeurt. Dan ben ik wel lijfelijk aanwezig, maar mijn hoofd is ergens anders.”

Het is niet de eerste keer dat Raúl mijn praktijk bezoekt. Eerder kwam hij met zijn vrouw en zoontje van vier naar De Kinderpraktijk. De kleine man sliep slecht en zorgde voor problemen in het gezin, omdat hij vaak boos was en agressief gedrag vertoonde.

Tijdens de sessie die ik met hem deed, bleek dat hij veel bagage deelde met zijn vader. Deze boodschap is keihard aangekomen bij Raúl. Als vader wil je je kind toch niet belasten met jouw ballast?

Wij geven niet alleen uiterlijke kenmerken door aan onze kinderen, maar ook andere zaken die minder grijpbaar zijn. Datgene wat jij nog niet hebt kunnen verwerken, kun je doorgeven aan je kind. Vaak is dat juist die eigenschap, blokkade of innerlijke belemmering, die je je kind dolgraag wilde besparen.

Inmiddels gaat het beter met Raúls zoontje. Hij is rustiger geworden, meegaander. Sinds de behandeling heeft hij geen driftbuien meer gehad en is hij veel liever voor zijn kleine zusje. Overdag is hij rustiger, maar ’s avonds wil hij niet naar bed worden gebracht door papa. “Dan is het mama, mama, mama!” Dat raakt Raúl meer dan hij wil toegeven.

Geweldige ervaring
Vandaag is hij terug in mijn praktijk, deze keer voor zichzelf. Hij wil graag een Bars behandeling proberen. Zijn vrouw ging hem al voor en zij vond het een geweldige ervaring, die veel voor haar heeft gedaan en tevens een positieve invloed had op het gezin.

Hoewel het zijn eerste kennismaking is met Access Bars, herkent zijn lijf de energie meteen. Het is alsof zijn lichaam ‘aan’ gaat en de energie stroomt krachtig en rijkelijk. “Mijn handen tintelen helemaal”, zegt Raúl. “Een aangenaam, pulserend gevoel.”

Telkens wanneer ik een nieuw punt op zijn hoofd aanraak, benoem ik welk levensgebied hiermee verbonden is. Zijn lichaam communiceert met mij en vertelt een heel verhaal. Het is een verhaal van gemis, van niet gezien worden en niet mogen zijn wie je bent.

Tot zijn eigen verwondering schiet Raúl vol. Hij had niet verwacht dat de behandeling zoveel bij hem los zou maken. Het raakt hem en dat is oké. Het mag er zijn. Híj mag er zijn. Zo mooi dat dit allemaal mag gebeuren en zo bijzonder dat ik daar onderdeel van mag zijn.

Onder de indruk
Na afloop van de behandeling is hij onder de indruk. Woorden schieten tekort om te vertellen wat hij heeft ervaren. Hoe moet je zoiets bijzonders omschrijven? Voorzichtig merk ik op dat zijn handen, die de hele behandeling energie hebben uitgestraald, wellicht een boodschap voor hem hebben. Hij glimlacht. “Dat zegt mijn vrouw ook altijd, dat ik hier meer mee mag doen.”

Hoewel hij van plan was meteen door te gaan naar zijn werk, besluit Raúl eerst even het bos in te gaan, om tot zichzelf te komen en te wennen aan dit nieuwe gevoel van rust en ruimte. De volgende dag ontvang ik een berichtje van zijn vrouw. “Wat was het intens, gaaf hoor! Hij heeft heel veel bagage kunnen vernietigen en ervaart nu al meer rust in zijn hoofd.”

“Ik ben benieuwd wat het nog meer gaat brengen en of hij nu meer met zijn handen gaat doen. Als ik hoofdpijn heb en hij legt zijn hand op mijn hoofd, dan trekt het weg… zo bijzonder.
Wat een bijzondere man heb ik toch.”