Anita Matheij

Loslaten kan veel leuker en makkelijker.

Veel mensen worstelen ermee dat zij vastzitten in een bepaald patroon of gedrag en niet weten hoe ze eruit moeten komen. Loslaten lijkt een van de moeilijkste dingen in het leven te zijn. Wat als het ook anders kan? Wat als loslaten leuk en makkelijk kan zijn? Deze vraag was voor Anita Matheij het begin van een zoektocht, die tot prachtige dingen heeft geleid.

Zij vroeg zich af of coaching en therapie licht en luchtig kunnen zijn. Daarom wilde zij technieken en methodieken ontwikkelen die in één keer naar de kern gaan. En dat is gelukt! De Methode Matheij zorgt ervoor dat je korte metten kunt maken met problemen, door op te sporen en op te ruimen wat er in de weg zit en het te vervangen door iets wat beter bij je past. Inmiddels heeft zij al meer dan 150 coaches, therapeuten, psychologen, leerkrachten en remedial teachers opgeleid in de Methode Matheij en dat aantal groeit nog steeds.

Anita Matheij was al 15 jaar werkzaam als kindertherapeute en coach voor volwassenen toen zij een nieuwe passie ontdekte: healing. Dit aangeboren talent heeft gesluimerd totdat zij eraan toe was om hiermee naar buiten te treden. De healings die Anita geeft zijn enorm krachtig en geven ondersteuning bij groeiprocessen en persoonlijke ontwikkeling. De verslagen die zij maakt van de inzichten, boodschappen en levenslessen die tijdens de healing naar boven komen, geven een extra verdieping aan het helingsproces.

Toen zij dacht dat het niet nóg leuker kon worden, kwam er een nieuwe uitdaging op haar pad, in de vorm van Access Bars. Deze zachte behandelwijze geeft rust en ruimte en zorgt ervoor dat je nieuwe stappen kunt zetten, waardoor het leven van je dromen binnen handbereik komt. Met deze mooie nieuwe toevoeging is er een krachtige drie- eenheid ontstaan: Access Bars, healing en de Methode Matheij.

Wat deze drie peilers met elkaar gemeen hebben, is de natuurlijke geneeskracht van het menselijk lichaam. Door te “praten” met de wijsheid  van het lichaam is Anita in staat om in korte tijd tot de essentie door te dringen, waardoor inzicht en helderheid ontstaat. Dit geeft rust, balans en nieuwe energie.

Anita deelt haar kennis graag en gul in de opleidingen die zij geeft. Daarbij profiteert zij van haar jarenlange ervaring als journalist en communicatietrainer. Speels, licht en luchtig zijn kernwoorden, die zowel haar opleidingen als haar behandelingen kenmerken. Zij is ervan overtuigd dat coaching of therapie niet zwaar hoeft te zijn. Haar credo is dan ook:

Hoe kan het leuker?

Hoe kan het makkelijker?