Luister naar de stem van jouw weten

Anna Maria (47) vindt het lastig om stil te zitten. Zij is altijd bezig met haar werk en hoewel ze het fijn vindt om druk te zijn, realiseert zij zich dat het goed is om af en toe even stil te staan bij wat er is, zodat zij inzichten kan ontvangen uit een andere bron.

Voordat zij aan haar Soulkey zielenreis begint, vraagt zij zich af of haar hoofd niet in de weg zal zitten. Deze vrees blijkt ongegrond, want zij glijdt moeiteloos in de staat van ontspanning die nodig is om op reis te kunnen gaan naar andere dimensies.

Zij vindt zichzelf terug op een slingerpaadje door het bos, met de geur van jasmijn en zwoele zomeravonden. Daar ziet zij een kruising met een ouderwets ANWB-bord. En meteen is er een boodschap voor haar: welke weg ga jij?

Via een tunnel van licht gaat zij op weg naar haar zielenheiligdom. Waar anderen een deur zien, wordt zij een soort bosje gewaar. Haar gevoel vertelt haar dat hier een doorgang is geweest, die na verloop van tijd is dichtgegroeid.

Als vanzelf opent de doorgang zich en komt zij uit in een landschap met heel schoon zand en sprankelend, helderblauw water. Haar aandacht wordt naar links getrokken en zij besluit het spoor te volgen. Daar vindt zij een houten kistje.

Een brief met een boodschap
In het kistje zit een opgerolde brief met een rood lintje eromheen. Er staan allemaal tekens op en de woorden die erbij horen, ontvangt zij intuïtief. Verwondering. Lief meisje. Durf. Moedig en sterk. “Het voelt alsof iemand je aanraakt en zegt: het is goed.”

Zij ziet zichzelf als een klein blond meisje met blote voetjes en een wit strandjurkje. Het meisje zit helemaal in haar eigen wereld en beweegt mee met wat er komt. De boodschap die zij meebrengt, luidt: wees nieuwgierig, blijf je verwonderen en voel je vrij als een kind.

Intuïtief weet zij dat dit een ervaring is uit een vorig leven, waarbij zij aan de andere kant van de wereld leefde, op een tropisch eiland in de oceaan. Vanuit dit vorige leven glijdt zij zachtjes in een nieuwe ervaring die nog meer inzicht zal brengen.

Zij komt uit in een tempelachtige grot, waar mensen aan het mediteren zijn. Voor de groep zit een boeddha-achtige persoon die een bijzonder krachtige energie uitstraalt. Zij voelt zich aangeraakt, beschermd en verbonden.

Zoals de Hindoeïstische god Ganesha heeft deze charismatisch figuur een slurf, waarmee hij haar schouders aanraakt. Zij voelt hoe zij stevig in de grond wordt gedrukt, zodat zij weer helemaal in contact komt met zichzelf. Het inzicht luidt: EERST JEZELF EN DAN SAMEN.

De stem van het innerlijk weten
Daarmee valt de behoefte weg om vragen te stellen en blijft er een innerlijk weten over. Om daarmee in contact te komen, hoeft zij alleen maar te gaan zitten en het beeld op te roepen van een pioenroos of waterlelie in haar hand.

Tenslotte ontvangt zij nog een geschenk in de vorm van een krachtsteen. De steen is klein, rond en groen. Wat opvallend is, omdat zij vandaag van top tot teen gehuld is in de kleur groen. Wanneer zij deze imaginaire steen vasthoudt, laadt ze helemaal op.

Met een lach die opborrelt vanuit haar buik keert zij weer terug in het hier en nu. Een gevoel van verwondering overheerst. “Ik weet nu wat me te doen staat. Eigenlijk wist ik al langer dat ik keuzes mocht gaan maken in mijn werk. Nu weet ik het zeker.”