De wondere wereld van Access Bars

De afgelopen maanden zijn zwaar voor ons geweest. Ons gezin werd getroffen door ziekte, zorgen en verdriet. Het ging niet goed met de mensen waar ik van hou en daardoor ging het ook niet goed met mij. Ik sliep er slecht van, kon moeilijk tot rust komen en mijn migraine begon weer op te spelen. Ik zat gevangen in neerwaartse spiraal en draaide rond in kringetjes.

Ik had geen idee hoe ik hieruit moest komen en ging door op karakter. Naast het zorgen bleef ik gewoon behandelingen doen in mijn praktijk en in het weekend gaf ik cursus. Dat ik daarbij grenzen in mezelf passeerde, nam ik op de koop toe. Mensen begonnen aan de bel te trekken. “Jij geeft zoveel en daardoor ben je een lichtpuntje voor anderen. Maar zorg je ook wel goed voor jezelf?”

En dan zei ik: “Ja hoor, maak je maar geen zorgen.” Dat ik soms wel kon huilen van pure vermoeidheid liet ik gemakshalve achterwege. En toen werd ik liefdevol op mijn schouder getikt. Telkens werd mij zachtjes een boodschap ingefluisterd: “Doe 14 dagen Access Bars en kijk wat er gebeurt.”

De eerste paar keer negeerde ik het, maar de boodschap bleef terugkomen. Voorzichtig begon ik de mogelijkheid te overwegen. Maar ik zag vooral de bezwaren. Wie was er zo gek om mij 2 weken lang dagelijks te behandelen? En hoe kon ik dat inpassen in mijn drukke werkschema? Ik zette hier en daar wat uit. De bereidheid was er wel om mij te helpen, maar geen 14 dagen achter elkaar. Met enige schroom stelde ik het voor aan mijn lief en hij zei JA.

Elke dag, aan het einde van de middag, gaf hij mij een Bars behandeling. Het voelde heel vertrouwd om dit met hem te doen. En ik hoefde er mijn huis niet eens voor uit. Maar het allerfijnste was dat ik na de behandeling kon blijven liggen, zodat ik heerlijk kon wegdoezelen in een staat van diepe rust en ontspanning.

Het eerste dat veranderde, was mijn slaappatroon. Ik sliep langer en dieper en werd niet meer -tig keer per nacht wakker. Daarna kwam er rust in mijn hoofd. Mijn piekergedachten verdwenen en ik kon weer helder denken. Terwijl er in mijn omgeving niets was veranderd!

Ik pakte mijn dagelijkse wandelingen weer op en genoot van de helende werking van de natuur. En er gebeurde nog iets wat ik totaal niet verwachtte. Doordat ik tot rust kwam, kwam de energie om mij heen ook tot rust. En ontstond weer ruimte om mij heen en daardoor konden mensen mij gemakkelijker vinden.

Ik kreeg opeens allemaal aanmeldingen voor mijn cursussen, soms 6 op een dag, terwijl ik daar niet eens mijn best voor deed. Sterker nog: hoe minder ik deed, hoe meer aanmeldingen ik kreeg! Ik moest zelfs mensen teleurstellen, omdat de groep waarvoor zij inschreven al helemaal vol was.

Er veranderde ook iets in mijn manier van lesgeven. Was ik voorheen altijd bezig om mensen het volle pond te geven, iets waar heel veel energie in ging zitten, nu BEN ik alleen maar. Ik ben de ruimte waarbinnen dingen kunnen gebeuren. Waarin mensen kunnen groeien, ontdekken en transformeren. En gebeuren er wonderen. Zichtbaar en voelbaar voor iedereen.

Dankjewel liefste van de wereld, dat je mij 14 dagen lang liet ontvangen zonder er iets voor terug te vragen. Dankjewel universum, voor het influisteren van deze bijzondere boodschap. Dankjewel Access Bars voor jouw bijdrage aan mijn groei en ontwikkeling. En voor deze doorbraak in mijn proces.